Gulvafslibning og vedligeholdelse

Når det gamle og slidte trægulv trænger til en opfriskning må der en gulvafslibning eller gulvafhøvling til. Renovering af trægulve foretages så gulvet fremstår fri for overfladebehandling så det er klart til en ny gulvbehandling med olie, lak eller lud.

Vedligeholdelse efter gulvafslibning

Lakering af trægulv. Højglans lak, Mat lak, Halvlblank lakNår dit trægulv efter gulvafslibningen står flot og smukt med den nye gulvbehandling, så er det vigtigt at gøre sig klart, at der stadig er arbejde med at bevare trægulvet flot og stærkt. Afhængig af hvilken gulvbehandling man har valgt, så er kan det være nødvendigt med en efterbehandling i ny og næ. For trægulvet ingen form for vedligeholdelse, risikerer man hurtigt at gulvet vil fremstå beskidt  og mat. Det er derfor vigtigt med en løbende vedligeholdelse. Såfremt man har et nyt trægulve med olie, så kan det være en god idé at olierer lige efter at gulvet er lagt, for at sikre at enderne ved samlingerne bliver mættet med olie, så der ikke trænger vand ned. Et lakeret trægulv er lidt anderledes end et olieret gulv, idet det er smudsafvisende og rengøringsvenlig. Her skal man blot være opmærksom på, at undgå genstande som kan skabe ridser og hakker i lakken.  Få mer information her om gulvbehandling.

Rengøring af trægulve

Almindelig rengøring  foretages efter behov med støvsugning og vask med hårdt opvredet klud eller moppe.

Author: admin

Vi ønsker at udvide kendskabet til alt om trægulve og behandling heraf. Som en gammel og garvet rotte inden for fagene gulvafslibning, gulvafhøvling og gulvbehandling har vi en masse viden og erfaring som vi gerne øser ud af. Derfor er Artikler og blogindlæg her på hjemmesiden en måde at fortælle kunder og andre om træ og trægulve og de mange muligheder for at renovere disse. Selv et meget gammelt og slidt trægulve kan blive som nyt. Men følg med i vores indlæg og deltag aktivt i debatten ved at kommentere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *